Атестація електронних курсів освітніх компонентів


1. Апробація  

Апробація передбачає використання елементів електронного курсу під час вивчення відповідної ОК:

  • створення та наповнення електронного курсу навчальними матеріалами;
  • реєстрацію здобувачів освіти на електронному курсі (не менше 75%);
  • фіксацію результатів навчання здобувачів освіти в електронному журналі (не менше 75%). 
Термін апробації – один навчальний семестр.

2. Змістовна та методична експертиза

Змістову та методичну експертизи електронного курсу проводять окремо на різних засіданнях відповідної кафедри Університету (кафедра, до навчального навантаження якої належить ОК): 

автор курсу представляє створений та апробований електронний курс, демонструючи наявні компоненти .

Результатом проведення змістової та методичної експертиз є експертні висновки, якщо кафедра оцінює розроблений курс оцінкою 75 та більше балів. 

3. Технологічна експертиза

Технологічну експертизу електронного курсу здійснює відділ технічних засобів навчання «Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування».

Для проведення технологічної експертизи автор електронного курсу подає у відділ технічних засобів навчання «Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування»

результати змістової та методичної експертиз, інформаційну картку ЕК .

Технологічна експертиза електронного курсу відбувається 4 рази на рік. Документи приймаються до 1 жовтня, 1 грудня, 1 березня, 1 червня. 

Результатом проведення технологічної експертизи є експертний висновок , якщо експерт оцінює розроблений курс оцінкою 50 та більше балів. 

Результати змістовоїметодичної та технологічної експертиз відділ технічних засобів навчання «Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування» 

подає на НМР Університету у випадку позитивної оцінки (не менше як 200 балів).

4. Науково-методична рада Університету

НМР Університету розглядає подані відділом технічних засобів навчання «Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування» результати експертиз ЕК та приймає рішення про атестацію ЕК і рекомендацію його використання в освітньому процесі.

Атестація ЕК відбувається поквартально (чотири рази на рік) згідно з графіком НМР Університету.

Протоколи засідання НМР університету щодо атестації ЕК зберігають в навчальному відділі Університету та оприлюднюють на сайті https://ed.vnu.edu.ua/.

Термін дії атестованого ЕК – 4 роки для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 2 роки для другого (магістерського) рівня вищої освіти з дня офіційного рішення.