Курс «Нутриціологія» спрямований на формування цілісного розуміння про вплив харчування на здоров’я, профілактику та перебіг захворювань. Програма поєднує сучасні наукові знання з практичними інструментами для створення індивідуальних харчових стратегій.

У процесі навчання слухачі ознайомляться з:

  • основами біохімії та фізіології харчування;

  • роллю макро- і мікронутрієнтів у підтриманні життєдіяльності організму;

  • принципами складання збалансованих раціонів;

  • впливом харчування на гормональний баланс, обмін речовин та рівень енергії;

  • особливостями харчування при метаболічному синдромі, інсулінорезистентності, серцево-судинних та інших поширених захворюваннях;

  • принципами нутриціологічної корекції дефіцитів та стратегіями довготривалого збереження здоров’я.

Курс орієнтований на студентів біологічних та медичних спеціальностей, майбутніх фахівців у сфері оздоровлення, дієтології та реабілітації, а також усіх, хто прагне глибше зрозуміти, як харчування впливає на фізичний і психоемоційний стан.

Результатом навчання стане здатність застосовувати знання нутриціології у практиці для підтримки власного здоров’я, профілактики хронічних захворювань та роботи з клієнтами.


Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): Біологія

Вибірковий освітній компонент для здобувачів ОС Бакалавр 

Освітній ступінь: Бакалавр
Освітній ступінь : Бакалавр
Форми здобуття освіти: Денна/заочна
Спеціальність (Освітня програма): Біологія та біохімія, Медицина
Освітній ступінь: Магістр
Форми здобуття освіти: Денна
Спеціальність (Освітня програма): А6 Спеціальна освіта, А6.01 Спеціалізація Логопедія, ОПП "СПЕЦІАЛЬНА ОСВІТА. ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА"
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол №10 від 18.06.2025 року
Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 091. Біологія
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол №2 від 16.10.2024 року
Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): Початкова освіта
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол №6 від 23.02.22р.
Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 226 «Фармація, промислова фармація»


Освітній ступінь: Магістр
Спеціальність (Освітня програма): 226. Фармація, промислова фармація
Освітній ступінь: Магістр
Спеціальність (Освітня програма): 091 «Біологія» (Лабораторна діагностика)
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол №6 від 23.02.22р.
Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 14 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини)


Освітній ступінь: Магістр
Спеціальність (Освітня програма): 222 Медицина


Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 016 «Спеціальна освіта»
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол №2 від 16.10.2024 року


Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 091 «Біологія» (Лабораторна діагностика)
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол №6 від 23.02.2022р.
Course rating: 5.0(3)


Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): Біологія
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол № 8 від 14.04.2016
Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 1


Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 1
Course rating: 5.0(3)


Освітній ступінь: Бакалавр
Спеціальність (Освітня програма): 091. Біологія
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол № 2 від 20.10.2021
Освітній ступінь: Магістр
Спеціальність (Освітня програма): 091.Біологія (Лабораторна діагностика)
Рекомендовано науково-методичною радою університету до використання у навчальному процесі: Протокол № 2 від 20.10.2021
Course rating: 5.0(2)